Her vil jeg fortælle om de sygdomme jeg har været igennem og som jeg synes at andre måske kan få nytte af at læse om.

For det første har jeg faktisk ikke fejlet noget næsten hele mit liv indtil jeg en dag fik galdesten og det var en slem omgang, både hvad angår selve anfaldene, men også at man skal slås med en læge som påstår det kun er mavesyre og som i min forstand skulle fratages sin praksis. Efter lang tovtrækkeri og min i scene satte tur ud over kommune grænsen, hvor jeg på åben gade foran et storcenter kastede op og intet kunne andet end at ringe efter en ambulance, så skete der noget og galdestenen som sad i galdevejen blev fjernet uden problem og det tog ingen tid at komme igennem og oven på igen.


Så fik jeg et par år uden problemer helbredmæssigt. Men en dag fik jeg ondt i en skulder og nu hvor jeg havde flyttet kommune, så havde jeg håb om at kunne få en god lægelig behandling, men nej først igennem 3 praktiserende læger med hver deres forklaring på min skulder lige fra psykisk syg til "bare" noget som går over af sig selv uden videre forklaring. Desværre så fik jeg andre syntomer i denne periode og de var langt mere skræmmende. Jeg kunne den ene dag gå op ad en bakke, men ikke den næste og den ene dag kunne jeg alt uden at puste mens den anden dag så kunne jeg intet uden jeg pustede helt vildt og ingen luft havde.


Skulderen gik jeg med i over 2 år hvor jeg som sagt skiftede mellem lægerne uden held til en dag jeg fik en ny læge som mente at nu måtte jeg hellere sende til en speciellæge. Jeg kom endelig til speciellæge og det viste sig så er være en frosen skulder, hvor jeg takkede nej tak til operation for i følge denne speciellæge kunne der nemt gå op til 3 år før at det gik væk af sig selv. Rigtigt nok lidt over den 3 årige periode med ondt i skulderen gik det lige så hurtigt væk som det var kommet. Jeg undre mig stadig over de praktiserende læger ikke "bare" havde fortalt mig det for så havde der været en masse tider som kunne været blevet brug til andre patienter i stedet for at spille deres tid på at bortforklarer og sætte mig i en situation med uvished. Mit forslag til de praktiserende læger er at lytte mere til patienterne og gøre som staten siger. Send patienterne videre til speciellægerne, så der hurtigt kan ske en afklaring i stedet for at tro i har en uddannelse, hvor i ved lige så meget som speciellægerne.


Nu til den langt mere alvorlige del af sygdommene og det var den mangelende på luft og andre gange ikke. Det tog også her knap 3 år før jeg "heldigvis" fik kold lungebetændelse 3 gange i træk. Den første gang orkede den praktiserende læge ikke engang at gøre noget ved min lungebetændelse for han mente ikke der var noget andet end hosten som jeg fik noget hostesaft for. En dag var hosten særlig slem og jeg ventede til det blev weekend, så jeg kunne tage til lægevagten. Her blev taget en prøve og på under 5 min. viste det sig jeg havde en kold lungebetændelse. Men denne lungebetændelse ville ikke slutte og hosten heller, så jeg gik til lægen og nu kunne jeg få en mere bred spekeret medicin for lungebetændelse men intet for hosten. Efter 3 måneder med hoste og lungebetændelse, så forbarmede lægen sig over mig og sendte mig til røntgen på lungemedicinsk afdeling. Nu startede turen med undersøgelser som scanninger, kikkertundersøgelser, pusteprøver og samtaler. I løbet at ca. 2 måneder kom de så frem til diagnosen Spytkirtelkræft i den ene lunge.


I dag tror jeg at jeg er så heldig at have fået en praktiserende læge som virkelig lytter og tror på mig for jeg har atter fået galdestensanfald, men ikke så slemme som før, men er dog sendt afsted til en udltralydt scanning.